Vintiltä pihamaalle

Joskus on vaikea tyytyä yhteen. Halu nähdä erilaisia kahviloita voi johtaa siihen, että samana päivänä tulee ahnehdittua useampia paikkoja, ja illalla saa miettiä, kuinka monta päivää olisi järkevää pitää väliä, ennen kuin edes harkitsee seuraavia herkkuja. Ei kovin montaa tietenkään.

Maalaiskahvila Viljamin Vintti Pinsiössä
Country café Viljamin Vintti in Pinsiö

From the attic to the yard

Sometimes it’s difficult to settle for one. The desire to see different cafés may lead to visiting more than one place in one day, and at night you are left wondering how many days a sensible person would keep away from delicacies before eating them again. Not too many of course.

Auringonpaiste- ja Metsän voima -smoothiet sekä Paronin possu -vohveli
Sunshine- and Strength of the Forest -smoothies with Baron’s Piglet -waffle

Ensimmäiseksi käyntikohteeksi valitsimme maalaiskahvila Viljamin Vintin, jossa on panostettu lähiruoka- ja luomutuotteisiin. Tarjolla oli niin perusleivonnaisia kuin makeita ja suolaisia vohveleita sekä gluteenittomia vaihtoehtoja. Valitsimme vaihteeksi suolaisen linjan ja päädyimme maistamaan kasvispiirakkaa sekä Paronin possu -vohvelia, mutta niiden lisäksi kokeilimme herkullisia smoothieita, joissa oli mukana sopivasti makeutta. Aurinkoisena päivänä oli mukava istua viehättävällä porrastetulla ulkoterassilla, mutta vintiltä löytyy myös sisätilat, mikäli sää ei suosi vierailijaa.

Kasvispiirakka
A slice of vegetarian pie

For our first stop we chose country café Viljamin Vintti which is all about local food and organic products. They serve both pastries and sweet and savory waffles, and they also have gluten-free options available. For us it was time to taste something savory so we ended up with a slice of vegetarian pie and with a waffle called Baron’s Piglet. In addition we tested two delicious smoothies which had a nice amount of sweetness to them. On a sunny day it was nice to sit on the charming outdoor terrace which is situated along the staircase, but if the weather isn’t good, it’s also possible to stay indoors.

Ei ainoastaan ihmisille
Animal friendly café

Kahvilatuotteiden lisäksi Vintiltä voi ostaa erilaisia lahjatavaroita ja karamelleja. Aivan kahvilan vieressä sijaitsee myös Pinsiön taimisto, jossa voi elonkorjuuaikaan vierailla esimerkiksi satotorilla. Kaikille karvakuonojen ystäville tiedoksi, että Viljamin Vintti on eläinystävällinen kahvila, joten sinne ovat tervetulleita myös eri lajien edustajat. Hyviä käytöstapoja toivotaan tietysti kaikilta.

Kekseliäitä ratkaisuja
Inventive solutions

In addition to baked goods it’s possible to buy different types of souvenirs and old-fashioned candy from Viljamin Vintti. One can also visit Pinsiö nursery which is situated right next to the café and see what the harvest market has to offer, for example. Everyone who loves their furry friends should also note that Viljamin Vintti is an animal friendly café so members of different species are welcome. Naturally good manners are expected from everyone.

Viini- ja puutarhatila Pihamaa Kalkkisissa
Pihamaa Vineyard and Brewery in Kalkkinen

Lähiruokaan ja omiin tuotteisiin on keskittynyt myös Viini- ja puutarhatila Pihamaa, joka valikoitui toiseksi vierailukohteeksemme. Tilapuodin yläkerrassa sijaitseva kahvila henki tuvanomaista tunnelmaa ja leivonnaistarjonta oli runsas, ja vaikka emme kaikkea voineet kokeillakaan, ainakin niiden ulkonäkö oli maukas. Tarkan harkinnan jälkeen mukaamme tarttui kaksi mansikoilla ja valkohomejuustolla täytettyä croissantia sekä kylmäuutettua kahvia karamellisiirapilla. Erikoiskahveja ei ole kesäkahviloissa juuri näkynyt, joten tuntui sopivalta kokeilla sellaista, ja kylmä kahvi on mitä oivallisin kesäjuoma! Tapojemme mukaan päädyimme ulkoterassille, josta saatoimme ihailla tiilistä ja hirsistä rakennettujen puitteiden miellyttävää sopusointua, ja rentouttava kokemus oli valmis.

Makeat ja suolaiset herkut
Sweet and savory treats

The second place we chose to visit was Pihamaa Vineyard and Brewery which also focuses on local food and products they produce themselves. The café, which is filled with country home feel and has an ample selection of pastries, is situated above the farm shop. Even though we were unable to taste everything, everything looked delicious. After careful consideration we grabbed two croissants filled with strawberries and cheese covered with white mold, which we gulped down with cold-brewed coffee with caramel syrup. We haven’t really seen different types of coffee on our adventure, so it felt suitable to try something new, and cold coffee is a splendid summer drink! To maintain true to our habits we ended up on the terrace where we could admire the pleasant harmony of the brick and log settings.

Kylmäuutettu kahvi karamellisiirapilla ja täytetty croissant
Cold-brewed coffee with a stuffed croissant

Kahvilavierailun jälkeen kävimme tutustumassa tilapuodin antimiin, mitä voimme suositella muillekin. Hyllyt notkuvat tuoreita vihanneksia ja marjoja, oman tilan viinejä, makeisia sekä muita pientuottajien elintarvikkeita. Myynnissä oli myös viiriäisen munia, joita muniviin viiriäisiin on mahdollista tutustua päärakennuksen läheisyydessä. Pihan puolella pitää kotia myös ryhmä mölleviä kanoja, kukko sekä kolme pässipoikaa. Kaikkia niitä katsellessaan ei voinut kuin ajatella, että joskus matka vintiltä pihamaalle voi olla yllättävän antoisa – oli tuo etäisyys sitten miten pitkä tahansa.

Viiriäinen valppaana
A vigilant quail keeping watch

After visiting the café we had a look at everything the farm shop had to offer and we recommend this to everyone who visits the place. The shelves are filled with fresh vegetables and berries, wines produced at the farm, candy and other groceries from nearby entrepreneurs. It’s also possible to buy quail eggs and visit the quails who lay the eggs by the main building. Other animals who keep house in the yard are a group of chubby chickens, a rooster and three young rams. While watching all of them one couldn’t help but think how sometimes a journey from the attic to the yard can be surprisingly rewarding – no matter how long the distance is.

Tilapuodin vihanneksia
Vegetables in the farm shop

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s