Kolmen pienen porsaan kotona

Vanhassa kansansadussa kolme pientä porsasta lähtee maailmalle ja kulkee vihellellen maantietä pitkin. Samankaltaisella innolla me suuntasimme seikkailumme kohti etelää ja päädyimme yökylään Tuulentien tilalle, missä perinteiseen maatilan elämään yhdistyy latokahvila sekä aamiaismajoitus.

Lepohetki leikkien välissä
Resting between play times

At the home of Three Little Pigs

In the old folk-tale three little pigs go out into the world and travel ahead whistling along the way. With the same type of enthusiasm we headed our adventure towards south and ended up on a sleepover at Tuulentie farm where traditional farm life is combined with a barn café and a bed and breakfast.

Asterixi-aitta etualalla
Shed Asterixi in the front

Heti saapumisestamme lähtien palvelu oli ystävällistä, lämminhenkistä ja vieraanvaraista. Saimme henkilökohtaisen esittelykierroksen ympäri tilaa ja luvan kuljeskella ja tutustua alueeseen itsenäisesti. Etukäteen varattuun majoitukseen kuului myös mahdollisuus käyttää grillikotaa sekä pihasaunaa, ja tartuimme molempiin tarjouksiin. Valmistimme ilta-aterian nuotiolla sekä lämmitimme saunan tyynen kesäillan viiletessä.

Grillikota
Barbecue hut

Straight from the get-go the service was friendly, warm-hearted and hospitable. We received a personal tour of the farm and permission to wander around the area on our own. The accommodation we had booked beforehand also included a possibility to use the barbecue hut and the yard sauna. We took up on both offers and prepared our evening meal on the grill and heated up the sauna while the tranquil summer night cooled down.

Yön vietimme Asterixi-nimisessä aitassa, jonka tilavat sisätilat ja vankat hirret olisivat tarjonneet miellyttävän yösijan myös useammalle vierailijalle. Meitä varoitettiin, että yö saattaisi olla viileä, mutta lämpimien peitteiden alla lämpötila pysyi sopivana. Onnistuneena bonuksena tarjolla oli pistokkeeseen asetettava hyttyskarkotin, joka piti pienet kesäiset ystävämme tarpeeksi kaukana.

Asterixi sisäpuolelta
Inside Asterixi

We spent the night in a shed called Asterixi which had very roomy indoor spaces and sturdy beams. More than two visitors could have easily had a pleasant stay within its walls. We were warned the night might get chilly, but tucked under warm covers the temperature remained comfortable. As an extra bonus the plugged in mosquito repellent worked really well so all our little summer friends kept their distance.

Puuroa mansikoiden kera, leipää, mansikkamehua ja teetä
Porridge with strawberries, bread, strawberry juice and tea

Aamupalan nautimme latokahvilan aurinkoisella terassilla eläimiä ja maalaismaisemaa ihastellen. Tällä kertaa lautasillemme ei päätynyt kahvilaherkkuja, vaan maistuvia aamiaisbuffetin antimia. Tarjolla oli niin puuroa kuin leipääkin, juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia sekä mehua ja kuumia juomia. Erityismaininnan saavat ehdottomasti oman maan mansikat, jotka olivat makeudessaan mansikoita parhaimmillaan! Mahdollisista erityisruokavalioista meiltä kysyttiin jo varaushetkellä, joten nekin otetaan tarvittaessa huomioon. Kahvilavierailijoille tarjolla oli kotitekoisia ja huokeita leivonnaisia – kannattaa kuitenkin varata käteistä mukaan, sillä korttimaksu ei ollut mahdollinen.

Nälkäiset tyypit
Hungry fellas
Näkymä kahvilan terassilta
View from the café terrace

We enjoyed our breakfast on the sunny terrace of the barn café while basking in the view of country life and farm animals. This time we didn’t have cakes on our plates but the delicious offerings of the breakfast buffet. In addition to bread and porridge we had a selection of cold cuts, cheese and vegetables, as well as juice and hot drinks. A special mention goes to the farm’s own strawberries. Their sweetness definitely made them strawberries at their best! What comes to special diets, we were asked about any restrictions whilst making the reservation so they are taken care of as well. For café visitors the barn café offers homemade and affordable treats – just remember to bring cash as card payment wasn’t possible.

Pihasauna
Yard sauna

Vierailun Tuulentien tilalla kruunaavat eläimet, jotka valloittavat vierailijan kukin omalaatuisella persoonallaan. Ihastuttavien kolmen pienen porsaan ja vanhempien röhkijöiden lisäksi tilalla voi tutustua kissoihin, lampaisiin, vuohiin, kanoihin, kukkoihin, hevoseen, poniin, myskisorsiin sekä kaneihin. Kaikille eläinten ystäville tällainen mahdollisuus on juhla, johon kannattaa osallistua.

Oo mun kaveri, jooko?
Be my friend, okay?

The highlight of any visit to Tuulentien tila is the animals whose quirky and individual personalities conquer one’s heart immediately. In addition to the three piglets and their older oinking family members there are cats, sheep, goats, chickens, roosters, a horse, a pony, muscovy ducks and rabbits on the farm. For all animal lovers this type of possibility must be considered a party in which one should partake.

Pupujen porukka
Bunny posse

Päätimme vierailumme hymyissä suin. Kaikkien onneksi voimme sanoa, että Tuulentien tilaa ja latokahvilaa ei ole rakennettu oljista tai risuista, joten Iso paha susi ei pääse puhkumaan rakennuksia kumoon. Kolme pientä porsasta jatkaa kasvamistaan ja kesäinen luonto niiden ympärillä kukoistamistaan. Onnellinen loppu.

We ended our visit with smiles on our faces. To everyone’s delight we can say that Tuulentie farm and barn café aren’t built with straws or sticks so the Big Bad Wolf can’t huff and puff the buildings down. Instead, the three little pigs keep on growing and summer nature around them blossoming. Happy end.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s