Tukkijätkien kannoilla

Mäntyharjulla sijaitseva Miekankosken kahvila on monessa mielessä perinteinen suomalainen kesäkahvila. Järvimaisema ja keskeinen sijainti 5-tien läheisyydessä takaavat ohikulkijoiden suosion, mutta uiton ajalta peräisin olevat rakennukset ja vanhan tukkilaisympäristön henki antavat paikalle myös historiallisen lisämausteen. Kahvilan läheisyydessä on mahdollista tutustua myös käsityövajaan sekä uittomuseoon, jotka tarjoavat ihmeteltävää pidemmällekin vierailulle.

Miekankosken kahvila
Miekankoski café

Following in the footsteps of lumberjacks

Miekankoski café in Mäntyharju is in many ways a traditional Finnish summer café. Lakeside view and a central location by route 5 guarantee its popularity among people passing by, but the buildings have also historical importance. The house used to be a hangout for lumberjacks when the logging industry was significant in the area, and one can still feel their presence in spirit. It’s also possible to visit a craft shed and a timber rafting museum close to the café, which offers something extra to experience on a longer visit.

Käsityöpyörä
A well crafted bike

Perinteikästä ilmapiiriä kunnioitetaan myös itsetehdyillä leivonnaisilla, jotka täyttävät koko vitriinin. Meidän lautasillemme päätyi pala porkkanapiirakkaa ja viipale unelmatorttua, ja maku oli herkullisella tavalla kotikutoinen. Kahvilan omilla verkkosivuilla puhutaan mummolan tuvan tunnelmasta, ja sen voi vierailijakin allekirjoittaa. Seinällä olevan kyltin mukaan kaikki kahvilan tuotteet ovat laktoosittomia, mutta erityisruokavalioiden osalta tiedusteluja kannattaa tehdä etukäteen.

Hautuva tee ja porkkanapiirakka
Tea brewing and a piece of carrot cake

When it comes to baked goods, traditions are upheld with self-made pastries which fill up the whole vitrine. We chose on our plates a piece of carrot cake and a slice of creamy chocolate Swiss roll which tasted deliciously homemade. The café’s website describes the feel of the place as visiting one’s grandmother, and that’s a statement with which we can agree. According to the sign on the wall all pastries are lactose-free, but one should inquire beforehand whether there are any vegan or gluten-free delicacies available.

Maustettu musta tee ja unelmatorttu
Seasoned black tea with creamy chocolate Swiss roll

Sisätilojen lisäksi Miekankosken kahvilasta löytyy kaksi ulkoterassia: toinen kahvilan yhteydestä ja toinen muutaman askeleen päästä järven päältä. Maisemia kelpaa ihailla auringon sädehtiessä suoraan veden pintaan. Oman säväyksensä vierailullemme antoi kahvilan isännän Tapsan palvelualttius ja paikallistuntemus. Hän kertoi mielellään sekä kahvilan rakennusten historiasta että nykyisestä Mäntyharjusta, mikä syvensi kokemustamme entisestään. Aito ystävällisyys ei jätä koskaan kylmäksi.

In addition to its indoor space Miekankoski café has two outdoor terraces: one attached to the building and another one a few steps away on the water. It’s quite a luxury to admire the view while rays of sunshine glisten on the lake. As special icing on the cake we were met with the hospitality and local expertise of Tapsa who runs the café. He was happy to tell us about the history of the buildings and about the current affairs in Mäntyharju, which really added to our experience. True kindness never leaves one cold.

Terassi veden päällä
Terrace on the water
Kivileppikset
Stony ladybugs

2 vastausta artikkeliin “Tukkijätkien kannoilla

  1. Ajoimme eilen ohi ja olisi selvästikin pitänyt pysähtyä. Peijjoona sentään! No ensi kerralla varmasti..

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s