Maalaisbistro sateensuojana

Välillä kesällä sataa. Se ei kuitenkaan estä kahviloissa käymistä tai herkkujen syömistä – joskus se voi jopa edesauttaa molempia. Tällä kertaa tiemme vie Kuusan Varjolan tilalla sijaitsevaan Maalaisbistro Sylviin, jonka taidokkaasti koristellut kakut saavat veden kielelle. Valitsemme palat mustikkavadelmajuustokakkua sekä porkkanakakkua, ja istumme alas nauttimaan viehättävän vanhan talon tunnelmasta.

Staying dry at a country bistro

Sometimes it rains in the summer. That’s no reason to stop going into cafés or eating delicacies – if anything, it’s a reason to do so more often. This time our road leads us to Country bistro Sylvi at Varjolan tila in Kuusa where beautifully decorated cakes make our mouths water. We choose a piece of blueberry-raspberry cheesecake and a slice of carrot cake with which we sit down and enjoy the ambiance of the quaint old house.

Mustikkavadelmajuustokakku
Blueberry-raspberry cheesecake

Tunnelma on rauhallinen. Sateisen sään vuoksi olemme lähes ainoat asiakkat, mutta auringon paistaessa kaunis ulkoterassi vetää varmasti puoleensa paljon kahvittelijoita. Hienon koskimaiseman äärellä sijaitseva maalaisbistro on osa Varjolan toimintaa, johon kuuluu esimerkiksi koskenlaskun kaltaisia elämyksiä. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa kaiken toiminnan keskellä, on Sylvissä poikkeaminen siihen erinomainen apukeino!

The atmosphere is peaceful. Due to the rainy weather we don’t see many other customers, but the bistro does have a lovely outdoor terrace where many visitors undoubtedly spend their time when the weather is sunnier. Situated by a fine rapid Sylvi is a part of Varjolan tila where it’s possible to take part in many types of outdoor activities, such as rafting. If one finds oneself desiring coffee in the midst of any of these activities, stopping at the bistro is an excellent way of relinquishing that desire!

Porkkanakakku
Carrot cake

Reilut kakkupalat syötyämme olemme valmiit jatkamaan matkaa. Sylvin tarjontaan kuuluu myös gluteenittomia leivonnaisia, mutta vegaaniset vaihtoehdot kannattaa tarkistaa suoraan bistrosta etukäteen. Luomme viimeisen katseen pihapiiriin ja kosteat kesän tuoksut ympäröivät meidät kauttaaltaan. Vanhan uskomuksen mukaan sade tuottaa hääpäivänä onnea; ehkä se antoi myös kahvihetkellemme ripauksen ylimääräistä taikaa.

After consuming the ample pieces of cake we are ready to move on. The country bistro offers also gluten-free pastries, but the possibility of having something vegan should be checked straight from the bistro before visiting. We give a final glance at the surroundings and smell the moist scents of summer all around us. According to old beliefs rain means good luck on a wedding day; perhaps it added a pinch of magic also to our coffee moment.

Maalaisbistro Sylvi
Country bistro Sylvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s