Gluteeniton keidas

Aavikolla keidas on virvoitttava lähde keskellä erämaata. Vanhan pappilan tiloissa sijaitseva Marjoniementilan kesäkahvila on keidas etenkin gluteenittomien leivonnaisten ystäville, mutta myös kaikille niille, jotka antavat arvoa maaseudun viehkeälle rauhalle. Upean järvinäköalan, kulttuurihistoriallisten puitteiden sekä eläinten ja linnunlaulun keskellä mieli lepää aivan kuin aavikon keitaalla – unohtamatta tietenkään kaikkia herkkuja, joilla virkistäytyminen täydentyy.

Gluten-free oasis

A desert oasis is a refreshing spring in the middle of burning sand. The summer café of Marjoniementila is an oasis for those who crave gluten-free pastries and for everyone who appreciates the graceful peace of the countryside. Situated in an old vicarage this café offers a stunning lakeside view, culturohistorical settings, animals and birdsong – not forgetting all the treats which complement the overall refreshment.

Runsaasta gluteenittomasta valikoimasta maistoimme kinuskipullaa sekä kuppiin valmistettua raparperijuustokakkua, jotka nautimme Laitilan omenasiiderin ja Fentimansin vadelmalimonadin kera. Maukkaan kokonaisuuden kruunasi maistiaisiksi saatu kannullinen tilan isännän sitruunalimonadia. Kestävän kehityksen hengessä Marjoniementilalla ei tukeuduta kertakäyttöastioihin eikä tarjolla ole myöskään muovipulloja; sen sijaan paikan päällä valmistetut leivonnaiset tarjotaan vanhasta astiastosta pitsiliinoineen. Kaiken kaikkiaan palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Vegaanisia leivonnaisia tilalla ei vielä vierailumme aikana ollut tarjolla, mutta niitäkin on henkilökunnan mukaan tulossa kesän aikana.

Raparperijuustokakku kupissa ja vadelmalimonadi
Rhubarb cheesecake in a cup and raspberry limonade

From the ample selection of gluten-free pastries we tasted a caramel bun and a rhubarb cheesecake in a cup with apple cider and raspberry limonade. In addition, we received a pitcher of house limonade for free which felt like delicious icing on the cake. From a sustainable point of view we were happy to find there are no disposable dishes or plastic bottles in use at Marjoniementila; instead, all the homemade pastries are served from old china with appropriate doilies. The customer service was altogether friendly and adept. At the moment of our visit the café didn’t offer any vegan pastries but according to the staff vegan pastries will be added to the selection later in the summer.

Kinuskipulla
Caramel bun

Aavikon keitaalla voi törmätä kameleiden karavaaniin; Marjoniementilalla vastassa on tuttuja maatilan eläimiä, kuten hevosia ja lampaita. Lisäksi on mahdollista nähdä harvinainen musta kana ja kuulla, miten kukko nimeltä Mel Gibson vaihtui nykyiseen laumanjohtajaan, MacGyveriin. Kannattaa myös kulkea kukkaniityn ja seiväsaitojen reunustamaa hiekkatietä pitkin rantaan ja kuunnella lintujen laulua. Voisiko keitaalta enempää edes toivoa?

Siisti otsatukka
Cool bangs
MacGyver ja kanat
MacGyver and the chickens

At a desert oasis one is likely to see a caravan of camels; at Marjoniementila one is greeted by familiar farm animals like horses and sheep. It’s also possible to see a rare black chicken and hear how a rooster named Mel Gibson gave way to the current leader of the pack, MacGyver. In addition, it’s highly recommended to stroll from the old vicarage to the lake. There’s a beautiful meadow along the way and birds singing all around. There really isn’t more one could ask from an oasis, is there?

Näkymä vanhasta pappilasta
View from the old vicarage
Vanha pappila
The old vicarage

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s