Kurkistus 1950-luvulle

Poikkeus vahvistaa säännön. Vaikka seikkailumme tarkoituksena on esitellä mielenkiintoisia kesäkahviloita, löysimme matkallamme Muuratsalon upeissa saarimaisemissa paikan, joka on pakko nostaa esiin, vaikka se on auki ympäri vuoden. Railin kuppilana tunnetun ruokala-kahvilan olemassaoloon on suorastaan vaikea uskoa, sillä miljöö on kuin suoraan 1950-luvulta, jonne aika tuntuu sisällä myös pysähtyneen. Kukkivien syreenien tuoksussa koemme tulevan juhannuksen taikaa; mahdollisuuden kokea uudestaan jotain sellaista, mikä on jo ollut ja mennyt.

A peek at the 1950’s

Exception proves the rule. Even though the purpose of our adventure is to discover interesting summer cafés, we came across with such a special place that is open year-round that we just had to write about it. This diner-café known as Railin kuppila is situated on the scenic island of Muuratsalo and for us it’s almost impossible to believe that a place like this still exists. It feels like time has stood still in the 1950’s, and as we smell the scent of lilacs in bloom we experience the magic of upcoming Midsummer; a chance to relive something that’s already come and gone.

Ruokala-kahvilan sisäänkäynti
Entrance to the diner-café

Saavumme pihaan ja katselemme ympärillemme. Railin kuppilassa ei ole ulkotiloja, joten nousemme portaat ja kokeilemme ovea. Se aukeaa, mutta tila on tyhjä. Astumme varovaisesti eteenpäin ja mietimme, onko paikka edes auki. Olemme huoneessa, jossa on neljä pöytää penkkeineen ja tuoleineen; pöydillä on sanomalehtiä ja syreenien kukintoja. Ovea vastapäätä on lukittu kioski. Siirrymme kioskin luokse ja painamme summeria. Päätämme lähteä, jos mitään ei tapahdu.

We arrive to the front of the house and look around. There are no outdoor facilities at Railin kuppila so we climb the stairs and try the door. It opens but the room with four tables with benches and chairs is empty. We go inside and wonder if the place is actually open for business as only newspapers and lilacs occupy the tables, but we approach the locked kiosk and press the buzzer. We decide to leave if nothing happens.

Asiakastilat
Customer area
Kioski
Kiosk

Kuluu hetki, mutta kuulemme oven käyvän. Sitten kioskiin ilmestyy iäkäs Raili itse, valmiina palvelemaan. Tänään tarjolla on limonadia, karkkia ja jäätelöä, joten valitsemme jäätelöt – toisena päivänä tarjolla voi olla muuta. Raili kehottaa meitä ystävällisesti istumaan ja odottamaan, kun hän hakee jäätelöt, ja me nautimme tilan hiljaisesta rauhasta. On upeaa, että tällainen paikka on vielä olemassa – ja toivottavasti on vielä pitkään. Railin kuppila on helmi helmien joukossa.

Valloittavaa juhannusta kaikille!

Aukioloajat
Opening hours

A moment passes but we hear a door open somewhere. Then elderly Raili herself appears in the kiosk, ready to serve us. Today we have a choice between limonade, candy and ice cream, so we choose ice cream – items sold at Railin kuppila vary on daily basis. Raili asks kindly for us to wait as she gets the ice cream, and we enjoy the quiet solitude of the place. It’s really wonderful to visit a place like this – and hopefully it will be possible for a long time to come. Railin kuppila is a pearl among pearls. All English speaking readers must note that sevice is only available in Finnish.

Have a wonderful Midsummer everybody!

Railin kuppila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s