Rustiikkiromantiikkaa

Joskus sen tietää ensisilmäyksellä. Astumme Café Meijerinliiterin perinnepihapiiriin ja henkäisemme ihastuksesta. Talonpoikaisromantiikalta on mahdotonta välttyä 1700-luvulla perustetulla tilalla, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan ja laitettu viimeisen päälle vanhaa kunnioittaen. Kiireetön kesäpäivä muuttuu aikamatkaksi klassikkokirjallisuuden syövereihin; jonnekin, missä Täällä pohjantähden alla kohtaa Eino Leinon runot ja Arvid Järnefeltin Isänmaan.

Rustic romance

Sometimes you know at first sight. We step into the traditional milieu of Café Meijerinliiteri and give a gasp of delight. It is impossible to avoid the feel of rustic romance on this 18th century farm where every detail is carefully considered and put in its place with utmost respect to olden times. Leisurely summer day turns into time travel to the depths of classic literature; to a place where Täällä pohjantähden alla meets the poetry of Eino Leino and Isänmaa by Arvid Järnefelt.

Vanhassa meijerissä sijaitsevassa kahvilassa tarjotaan kahvin lisäksi sesonkiherkkuja. Houkuttelevasta tarjonnasta valitsimme syreenitortun, nokkos-fetapiirakan sekä raparperi-minttumehua, emmekä pettyneet. Kaikki maistui juuri niin hyvältä kuin olettaa sopii. Tarjolla on aina myös gluteeniton leivonnainen sekä vegaaneille sopivaa kaurajäätelöä, johon sesongit pyritään integroimaan vähintään koristelun keinoin. Tarjoilut nautitaan vanhanaikaisesta astiastosta, mikä edelleen korostaa loppuun mietittyä kokemusta. Kahvin ystäville merkittävä tieto on myös se, että kahvia saa santsata ilmaiseksi.

Situated in an old dairy, the café offers coffee and seasonal treats. From the tempting menu we chose a piece of lilac cake and a delicious helping of nettle and feta cheese pie. We also tried rhubarb and mint juice, and we were not disappointed. Everything tasted just as good as one would expect. The café also offers a gluten-free pastry every day and vegan ice cream to which seasonal flavor is added when possible. Everything is enjoyed from vintage dishes which crowns the well thought out experience. All coffee lovers should note that you can refill your cup for free.

Syreenitorttu ja kahvi
Lilac cake with coffee
Nokkos-fetapiirakka ja raparperi-minttumehu
Nettle and feta cheese pie with rhubarb and mint juice

Kahvilan lisäksi perinnepihapiirissä voi tutustua vanhaan aittarakennukseen, jossa sijaitsee tilan historiaa esittelevä näyttely (kaikki vanhat esineet ovat tilalta lähtöisin) sekä kesämekkokirppis. Myynnissä on myös käsintehtyjä saippuoita. Aitan yläkerrassa sijaitsee kauniisti laitettuja makuuhuoneita ja tutustumisen arvoisia ovat yllättäen myös asiakkaille tarkoitetut WC-tilat!

Lienee turha sanoa, että vierailumme oli onnistunut, mutta sitä se oli! Taisimme rakastua…

Näyttely aitan sisällä
Exhibition inside the shed
Käsintehdyt saippuat
Handmade soaps

In addition to the café, you can go inside the old shed and buy handmade soaps and second hand summer dresses. There’s also an exhibition of the farm’s history (all the old objects have belonged to the farm) and upstairs you can have a look around in the beautifully done bedrooms. Surprisingly, also the restrooms are worth a closer look!

It might be needless to say but our visit was a success! One could say we fell in love…

Yleisö-WC naisille
Public restroom for ladies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s