Alpakoitten apajilla

Ensiksi notkahtavat polvet, sitten koko keho. Pörröinen alpakka laskeutuu makaamaan kuin koira konsanaan, samalla kun toinen piehtaroi kuivalla maalla ja kolmas hamuaa vihreämpää ruohoa aidan toiselta puolelta. Olemme saapuneet valloittavaan Haanpään kesäkahvilaan, jossa maalaismiljöötä värittävät persoonalliset alpakat, letkeät lampaat sekä aina valppaat kanat kukkoineen. Vuonna 2017 avattu kahvila on loistava kohde lapsiperheille, mutta ihana vierailupaikka myös aikuisille.

Alpacas all around

First go the knees, then the whole body. A fluffy alpaca lies down like a dog; meanwhile one of its friends rolls on dry land and another one tries to eat grass which seems greener on the other side of the fence. We have arrived to lovely Haanpää summer café where country milieu is occupied by distinctive alpacas, chilled out sheep and always alert chickens with their roosters. Founded in 2017, this café is a great family destination, but also a wonderful place for adults to visit.

Haanpään nuorin tulokas Bansku
Haanpää´s youngest alpaca Bansku
Rennon letkeästi
Just chillin’
Valppaana
Staying alert

Vanhassa navetassa sijaitsevan kahvilan leivonnaiset ovat itsetehtyjä. Asiakaspalautteen perusteella kuuluisin tuote oli perinteinen munkki, joten pakkohan sitä oli maistaa; toiseksi leivonnaiseksi valitsimme suussasulavan raparperipiirakan vaniljakastikkeella. Molemmat upposivat sangen nopeasti. Makeiden ja suolaisten leivonnaisten lisäksi tarjolla oli Liisankankaan irtojäätelöä, josta löytyi myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilatuotteiden lisäksi myynnissä oli alpakka-aiheisia ja alpakanvillasta tehtyjä tuotteita sekä kirppistavaraa.

Haanpään kuuluisa munkki ja raparperipiirakka vaniljakastikkeella
Haanpää’s famous doughnut and rhubarb pie with vanilla sauce

Situated in an old barn, the café offers self-made pastries. According to customer feedback the most famous product is a traditional doughnut which we had to try; for our second pastry we chose a delicious piece of rhubarb pie with vanilla sauce. Both went down quickly. In addition to sweet and savory pastries the café offers ice cream from Liisankankaan Jäätelö, which has both gluten-free and vegan options. You can also purchase alpaca themed products, products made of alpaca wool and second hand goods from the café.

Kahvila sisältäpäin
Inside the café

Haanpään kesäkahvilan palvelu oli ystävällistä ja tunnelma rennon maaseutumainen. Näin kesän alussa alpakat olivat vielä pörröisiä, mutta ehkä jo juhannuksen jälkeen ne on keritty, joten valitse itse, minkälaisena haluat alpakat nähdä. Katsomassa kannattaa käydä joka tapauksessa!

The customer service at Haanpää summer café was friendly and the atmosphere laid back – as it tends to be in the countryside. At the moment it is the begin of summer and the alpacas are quite fluffy, but they may look quite different after Midsummer because they have to be sheared, so choose for youself what kind of alpacas you want to see. You should go and see them in any case!

2 vastausta artikkeliin “Alpakoitten apajilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s