Vohveleita veden äärellä

Jokainen seikkailu alkaa kotikaupungista. Oman kesäkahvilaseikkailumme aloitimme suoraan Jyväsjärven rannalta, nuorten yrittäjien ylläpitämästä Vohvelssonista, jonka maistuva idea on tarjoilla kahvin kanssa makeita ja suolaisia vohveleita.

Waffles by the water

Every adventure begins from your hometown. We began our summer café adventure from Vohvelsson which is situated by lake Jyväsjärvi. The café is run by young entrepreneurs with a tasty idea to serve coffee with sweet and savory waffles.

Vohvelsson Jyväsjärven rannalla
Vohvelsson by lake Jyväsjärvi
Banskuvohveli, Pätkisvohveli ja kaksi kahvia
Banskuwaffle, Pätkiswaffle and two coffees

Voisi tietysti väittää, että mieleisen vohvelin valinta oli vaikea, mutta todellisuudessa valinnat olivat selviä alle puolessa minuutissa. Suklaan tarpeeseen valitsimme Pätkisvohvelin ja hieman raikkaammaksi vaihtoehdoksi Banskuvohvelin. Toki banaanien mahdollinen keveys suli kinuskikastikkeeseen ja isoon vaniljajäätelöpalloon, mutta sehän kuuluu vain asiaan. Minkäänlaisia fyysisiä terveysvaikutuksia kesäkahviloista on turha etsiä – henkisiä kylläkin! Kahvi oli tavallista suodatinkahvia maidolla, mikä maistui sangen hyvältä kuumana toukokuun päivänä.

One could say it was difficult to choose between different waffles, but in reality we were clear on what we were having in under thirty seconds. To accommodate our need for chocolate we chose a ”Pätkiswaffle” with tiny chunks of Pätkis-chocolate and for a more fruity option we chose ”Banskuwaffle” with bananas. Of course the pieces of fruit were covered in caramel sauce and with a big scoop of vanilla ice cream, but that comes with the territory. If anyone is looking for physical health benefits, there’s no point in visiting summer cafés – it’s all about pampering your mind! The coffee was regular filter coffee with milk which tasted quite good on a hot May day.

Pätkisvohveli jäätelön, suklaakastikkeen ja pätkispalojen kera
Pätkiswaffle with ice cream, chocolate sauce and tiny chunks of Pätkis chocolate

Vohvelsson on hauska pieni kesäkahvila Jyväskylän satamassa, joka on täynnä kesätoimintaa. Kaupungin keskustasta sinne on matkaa kävelyvauhdista riippuen kymmenisen minuuttia ja näköala on upea. Myös asiakaspalvelu oli ystävällistä. Ainoa miinus oli kertakäyttöastiat, jotka ovat työtilojen pienuuden vuoksi ymmärrettävät, mutta kestävän kehityksen kannalta ongelmalliset. Lasketaan ne kuitenkin tällä kertaa kehittämiskohteeksi. Suositellaan kaikille vohveleiden ystäville!

Vohvelsson is a fun little summer café in the heart of Jyväskylä. From the city centre one can reach the café in about ten minutes by foot and the view is great. The customer sevice is also friendly. The only thing we weren’t too happy about was the use of disposable dishes. It is understandable due to the limited size of the working area but not at all sustainable. At this time, however, we can label it as something to be improved. Recommended to everyone who loves waffles!

4 vastausta artikkeliin “Vohveleita veden äärellä

 1. Hei, ja kiitoksia blogistanne! Ihania kuvia. Tulee vesi kielelle! Kiva, että otatte huomioon kestävän kehityksen näkökulman. Tämä vaikuttaa myös omiin valintoihini. Kasvissyöjänä olisi mukavaa, jos kahviloiden valikoiman vege/vegaanitarjonta olisi myös arvioitu.

  Tykkää

  1. Kiitos paljon, mukava kuulla! 🙂

   Erinomainen huomio vegetarjonnasta. Lupaamme tuoda sen ja muut erityisruokavaliot paremmin vastaisuudessa esiin, onhan toinen meistäkin kasvissyöjä. Vohvelssonin osalta lisätietoja löytyy heidän Facebook-sivuiltaan, linkki artikkelissa.

   Tykkää

 2. Kiva kun on tällainen blogi, jossa keskitytään pelkästään positiiviseen kokemukseen. Tekee mieli vierailla kaikissa noissa paikoissa, niin hauskasti niistä on kirjoitettu ja kuvat myös kertovat paljon. Olen itse gluteeniton niin on kiva huomata, että se on jo kiitettävästi huomioitu kesäkahviloissakin.

  Tykkää

 3. Kiitos palautteesta! 🙂

  On tosiaan ollut ilo huomata, miten hyvin erityisruokavaliot on otettu kesäkahviloissa huomioon, ja on hienoa kuulla, että blogiamme on ollut mukava lukea. Toivottavasti pääset vierailemaan kahviloissa myös paikan päällä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s